Со изградбата на новите водоводни и канализациони мрежи се решаваат децениските комунални проблеми на жителите од Стипцарско маало во Стара Каменица

Од Општина Македонска Каменица информираат дека работат на поставување на нова водоводна и канализациона мрежа во Стара Каменица. Станува збор за активност која трајно ги решава овие децениски комунални проблеми на жителите од тој дел на градот.

 

 

Со овој зафат завршуваме дел од инфраструктурните активности во овој дел од градот. Продолжуваме во иднина посветено и рамномерно да ги градиме и развиваме сите делови од градот земајќи ги во предвид приоритетите и потребите на населението, – изјави градоначалникот на Македонска Каменица, Димчо Атанасовски

 

 

Новата водоводна и канализациона линија во Стипцарско маало е со должина од скоро 500 метри и ги решава комуналните инфраструктурни проблеми на 15 домаќинства од овој приградски дел од Македонска Каменица.

 

Извор на веста Општина Македонска Каменица

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *