Сите ученици што учествуваа на регионалниот натпревар под менторство на проф. Снежа Велкова обезбедија пласман на државниот натпревар по Географија

Денес во Делчево се одржаа регионалните натпревари по географија за учениците од основните и средните училишта. Каменичките основци и средношколци чиј ментор беше проф. Снежа Велкова остварија одличен успех како за себе, така и за своите училишта со обезбедувањето пласман на државниот натпревар по географија.

За ООУ “Кирил и Методиј” од Македонска Каменица на регионалниот натпревар учествуваа и пласман на “државно” обезбедија:

– Даме Стоиловски

-Анастасија Арсовска

– Ана Николовска

Додека за СОУ “Миле Јаневски – Џингар” на државен натпревар по Географија ќе го претставуваат следниве ученици:

– Климентина Соколовска

– Мартина Спасевска

– Симона Мицовска

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *