Рудник „Саса“ донираше 20 компјутери за ООУ „Св. Кирил и Методиј“

Рудникот за олово и цинк „Саса“ донираше 20 персонални комјутери и монитори за ООУ „Св. Кирил и Методиј“ од Македонска Каменица. Компјутерите ќе бидат користени за подобрување на квалитетот на едукативниот процес во локалното основно училиште. Со оваа донација, Рудник „Саса“ продолжува со поддршката за сите локални јавни установи и институции. Веќе се најавени уште неколку донаторски и хуманитарни активности кои ќе ги реализира Рудникот до крајот на годината. rudnik_sasa_kompj_1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *