Прочитајте! Куба произведе вакцина против рак за народни цели. Во текстот има линкови и телефон за контакт со производителите

Ракот веќе одамна не е само болест, но се претвори во една од најпрофитабилните бизнис индустрии – тоа сите го знаеме! Фармацевтските корпорации, болниците, трговците, докторите ширум светот, прават милијарди од чуматаa на 21 век. И се додека до средината на 20 век, ракот беше исклучок, сега стана едвај не правило. Пред 20-тина години, со многу тенок буџет, но со огромен ентузијазам, неколку кубански доктори и микробиолози почнуваат истражувања во оваа област, целта е не да се прават пари, а да се најде ефикасно решение против страшната дијагноза. Резултатот е првата во светот вакцина против рак на белите дробови – CimaVax и лекот кој успешно најде примена кај со рак на простатата, дебелото црево, дојка, тумори во мозокот – EscoZul, пишува порталот zdrave.to

Во 2015 година вакцината е испробана кај 9.000 лица, а над 100.000 биле излекувани само на база лекот – без хемотерапија, зрачење или хируршка интервенција. Штом една сиромашна и заостаната земја како Куба успева да постигне победа против најголемата болест на сегашноста, мислите се свртени кон огромните фармацевтски гиганти? Наместо да не сакаат – од ракот тие заработуваат милијарди.

Што е ракот? Тој се јавува кога една група клетки во телото почнуваат да се размножуваат “автономно” и уништуваат другите ткива. Досега се откриени над 200 видови на оваа подмолао болест, како најчести видови се на кожата, на белите дробови, на дојката и дебелото црево. Зошто одеднаш некоја група клетки едноставно “полудуваат”? Одговорот го добив во едно интервју на кубанска докторка по нивната национална телевизија: Причините, според експертот, за појавата на ракот се три:

1. Генетската меѓузависноста, 2. Начин на живот – лоша храна со ГМО, конзерванси, вештачки состојки, недостаток на спорт и 3. Многу важен фактор се покажа емотивно-ментална состојба – стресот и попрецизно не присуството на стрес, а несправувањето со него – приведувањето на лоши емоции и негативни чувства, песимизам, недостаток на задоволство од животот.
Тогаш телото реагира на физиолошко ниво и престанува да произведува многу потребните за здравствената функционирање хормони …

Според кубанската професорката дури првите два фактори да се присутни, болеста не може да се отклучи, ако не е присутна и третиот! Но, ако само едниот од првите го има, плус последниот, работите тргнуваат на лошо … Еве колку е важно да не се лутиме долго – “лутете се, но за кратко, истурете го гнево и потоа заборавете го!Не грижете се во повеќе за она што било или мислите дека ќе биде “. Тоа се и препораките на д-р Фернандо Аресес – еден од најголемите експерти во оваа област.

Почетокот е поставен со истражувањата кои спроведува биологотја Мисах Бордиер со отровот на сината скорпија. Научникот констатира позитивен резултат за пациентот, кога со статисти на токсини се третираат погодени од рак органи. Тој успева да синтетизира производ кој се вика EscoZul. По спроведени истражувања кубанското Министерство за здравство го класифицира како токсини со природен потекло кој има аналгетски, антиинфламаторно и противотуморно акција. Забележана е кај 97% од пациентите подобрување на квалитетот на живот, како и престануваат на живеат на одделот на клетките на ракот. Досега лекот е применето на над 100 000 луѓе од Шпанија, Куба и Латинска Америка.

Друг огромен успех во борбата на кубанската медицина против ракот е создавање на првата во светот вакцина против рак на белите дробови – CimaVax. Револуционерното при овој лек е дека припаѓа на нова класа лекување, наречено имунотерапија и исклучува скалпел, радијацијаа и хемотерапијата. Имунотерапија, го стимулира организмот со сопствени сили и средства со костец болеста. Од ноември 2016, по посетата на Барак Обама во Куба, вакцината веќе се тестира и во американските лаборатории, и можеби тоа ќе биде прв производ, кој ќе прескокне ембаргото наметнато пред повеќе од 50 години на малата островска земја. Како делува? Кубанските научници изолирале моќен менингитов протеин кој се имплементира во друг протеин наречен “епидермален, фактор на раст” или EGF. ИРФ е клучен во контролирање на ракот, бидејќи тој им овозможува на клетките на ракот да се размножуваат неконтролирано. Кога се инјектира во пациентот, овој протеин стимулира имунолошкиот систем да препознава малигните, канцерогени клетки и да ги уништува. Наречен е “вакцина”, бидејќи, како и другите слични препарати го стимулира организмот сам да елиминира агресивните тела и да спречува размножување. Освен во Куба вакцината може легално да биде купена и во Босна и Херцеговина, Колумбија, Парагвај и Перу. Околу 10.000 лица веќе го испитувале ефектот.

За Кубанците лекувањето е бесплатно, но странците треба да постапат во државната болница Ла Прадера во Хавана. Целокупното лекување трае околу 8 месеци и чини сè – престој и лекување, околу 10000 американски долари. За оние кои немаат овие средства и можности, важно е барем да отидат до Куба, за да им се борат првите неколку дози од вакцината, и да им се дадат индивидуални инструкции за лекување. Првите две инјекции се ставаат во раката, а потоа – уште две во ногата. Следниот прием е шема и може да се изврши дома во текот на неколку месеци. Цената на таква вакцина CimaVax во Куба е околу 100 долари. Зубин Малик од САД е достоинствено дама на 78 години и никој не би замислил дека оваа мајка на 4 деца и баба на 12 внукот, се претворила во шверцер. Законот забранува да се вметнуваат во САД лекови, но да земе со себе назад дома, како “сувенир” неколку дози од вредната вакцина била единственото животно решение за оваа жена.

Денес, таа е се уште жива благодарение на кубанската медицина, енергијата и ‘се врати и во фрижидерот редовно има залихи на портокалово-сините шишенца со извор на течност. Во заклучок ќе ви посакам успех во оваа жестока битка, се надевам дека информациите тука да е ви е од корист и ќе ве потсетам препораките на кубанските специјалисти, за да држиме ракот настрана: Радувајте се на денешниот ден, трошете парите за пријатни вам и на вашите блиски работи љубете, дури кога не ве сакаат! Направете добра! Сфатете добро! Чувствуваат добро! Бидете живи и здрави!

Како до вакцината и до експертите на Куба?!

EscoZul се произведува само од кубанската фирма Labiofam: Avenida Independencia km. 16 1/2 Boyeros, Santiago de las Vegas, Havana, Cuba Tel: +53 683 3188/683 2151, fax: 683 2151, тел. 537 683 2151 внатрешен 234. На овој телефон одговара д-р Нејза Вергес – радиологист и д -р Нјудис Круз: 537 683 0924, e>mail: niudis.cruz@infomed.sld.cu и labiofam@ceniai.inf.cu.
Не треба да се меша лекот со присутнi хомеопатски препарат Vidatox кој не поседува антиканцерогено дејство на Ескосул!

Центарот за Национално здравје има следните контакти:

Директор – Д-р Хозе Андрес Лопез Лосада, [email protected] Директeн. Број е +5378322202, а на “Туризам за здравје”: Calle 230 entre 15A and 17, Siboney, Havana, Cuba, тел .: +53 7 33-7473 al 74 Fax: +53 7 33-7198 y +53 7 33-7199, email: [email protected] Web: Centro Internacional de Salud La Pradera

Друг корисен контакт е Националниот Институт за онкологија. Таму се извршуваат сите истражувања, се развиваат лекови третмани и таму работат едни од најголемите светски умовит: Instituto Nacional de Oncología y Radiobiología – INOR, адреса: Calle 29 esq. F, Vedado, Plaza de la Revolución, Havana, Cuba, тел .: (537) 8325865, (537) 8382576, (537) 8382578, (537) 8375440. Fax (537) 8382593, Website www.inor.sld.cu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *