Претседателот на Зимбабве Роберт Мугабе затворил геј пар, но им ветил дека ќе ги пушти кога едниот од нив ќе забремени

Роберт Мугабе, претседателот на Зимбабве решил да затвори двајца мажи кои јавно ја демонстрирале нивната сексуална определба и наводно сакале да се венчаат. Како што известува изворот, Мугабе ветил дека ќе ги ослободи веднаш штом едниот од нив ќе забремени. Во Зимбабме било каква пројава на хомосексуалност се смета за незаконско дело. 

Имено, тој им порачал дека доколку не му донесат уверение од квалификуван лекар дека едниот од нив успеал да забремени, нема да ги пушти на слобода.

преземено од: http://www.motika.com.mk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *