Предупредување за појава на нестабилна облачна маса навлегува на територијата на Источна Македонија

Нестабилното облачно јадро проследено со пороен дожд, град, електрични празнења и засилен ветер сега навлегува во подрачјето на Кочани и Виница и се движи понатаму кон југоисток и исток.

Уште една нестабилна облачна маса навлегува од територијата на Косово и се очекува да го зафати најисточниот дел на Скопската Котлина и Кумановското подрачје, движејќи се понатаму кон источниот дел на државата.

Во моментов, во Македонска Каменица започнуваат врнежи од дожд, проследени со доумерен ветар од северозапад.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *