Првиот ден од Божиќ е неработен

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 7 јануари, сабота, Божик, првиот ден на Божик според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Министерството за труд и социјална политика им го честита Божик на граѓаните од православната вероисповед.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *