Песна од мојот крај: “Мојот вечен град” – Ацо Мазна Николов и Емилија Сарафска (Интерфест Битола 1992)

За песната “Мојот вечен град” во изведба на Емилија Сарафска од Битола, автор на музиката е нашиот сограѓанин Ацо Мазна Николов. Тој е автор на повеќе музички нумери, а на дел од нив се појавува и како исполнител. Нумерата ја изведоа во 1992 година на тогаш реномираниот фестивал Интерфест – Битола.

Проследете ја нумерата и нивната прекрасна изведба на истата:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *