Од недела започнува зимското сметање на времето

Сабота спроти недела, во 3 часот по полноќ, започнува зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се местат за еден час назад. Времето во 3 часот по полноќ станува 2 часот. 27102016091033_main_dwh110614_copy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *