Од денеска се воведува забрана за движења низ шумите

Владата на вчерашната 173-та седница ги задолжи стопанисувачите со државни шуми, согласно Законот за шумите, да прогласат забрана за движење во шумите. Забраната ќе важи од денеска.

Како што информира владината прес-служба, забраната важи и за движења во националните заштитени подрачја Јасен, Маврово, Попова Шапка и Пелистер.

Leave a Reply

Your email address will not be published.