Овие 10 Психолошки Факти би Можеле да ви го Сменат Животот Доколку ги Знаете!

1. АКО ГИ ОТКРИЕТЕ ВАШИТЕ ЦЕЛИ НА ДРУГИТЕ, ПОМАЛКУ Е ВЕРОЈАТНО ТИЕ ДА ГИ ИСПОЛНИТЕ, ЗАТОА ШТО СТЕ ЈА ИЗГУБИЛЕ МОТИВАЦИЈАТА

Не го кажувајте на целиот свет она што сакате да го остварите! Тестовите покажале дека откако цели се кажани, мотивацијата е изгубена и луѓето се помалку склони кон остварување на истите. Објавувањето на своите цели го задоволува вашиот сопствен идентитет толку многу што ве спречува да работите напорно за да ги постигнете тие цели.


2.МУЗИКАТА ВЛИЈАЕ ВРЗ НАЧИНОТ НА КОЈ ГО ГЛЕДАМЕ СВЕТОТ

Универзитетот Гронинген спровеле студија која покажува дека музиката има драматичен ефект на перцепцијата. Студијата се фокусира на способноста на луѓето да видат среќни и тажни лица кога се свират различни музички песни. Слушањето на среќна или тажна музика се покажало дека се поврзани со начинот на кој го гледаме животот.


3. ПОВЕЌЕТО ОД НАС ИМАМЕ ОМИЛЕНА ПЕСНА, ЗАТОА ШТО ТОА СЕ ПОВРЗУВА СО НЕКОЈ ЕМОЦИОНАЛНИОТ НАСТАН ВО НАШИТЕ  ЖИВОТИ.

Ова се однесува на некој емотивен настан во вашиот живот.


4. ПОСРЕЌНИ СТЕ КОГА ГИ  ТРОШИТЕ ВАШИТЕ ПАРИ НА ИСКУСТВА, А НЕ НА НЕШТО  ШТО ЌЕ ГО ПОСЕДУВАТЕ.

Истражувањето покажа дека луѓето повеќе сакаат да се жртвуваат за работите кои ги прават среќни, на одмор или посета на некои настани, отколку на некое парче облека.


5. ТРОШЕЊЕТО ПАРИ НА ДРУГИ, ДАВА ПОВЕЌЕ СРЕЌА ОТКОЛКУ ТРОШЕЊЕТО НА СЕБЕ.

Харвард бизнис школата ја спровела оваа студија  и покажала дека луѓето се посреќни со реакцијата кога некој  ќе добие  дарови.


6. ЗГОЛЕМУВАЊЕТО НА ПЛАТАТА ИЛИ БОНУСОТ МОЖЕ ДА ЈА ЗГОЛЕМИ ВАШАТА СРЕЌА.


7. КОГА ЌЕ СЕ ОПКРУЖИТЕ СО ПОЗИТИВНИ ЛУЃЕ, ВИЕ СТЕ МНОГУ СРЕЌНИ.


8. ЛУЃЕТО НА ВОЗРАСТ ОД 18 ДО 33 ГОДИНИ СЕ ПОД НАЈГОЛЕМ СТРЕС.


9. АКО МИСЛИТЕ ДЕКА СТЕ СЕ НАСПАЛЕ ДОБРО, ИАКО  НЕ СТЕ, СЕПАК ВЕ ПРАВИ ПОСРЕЌНИ.


10. ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ЛУЃЕ ПОВЕЌЕ СЕ ПОТЦЕНУВААТ, А НЕУКИТЕ ВЕРУВААТ ДЕКА СЕ БРИЛИЈАНТНИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *