Нема ден без нов земјотрес – Балканот се повеќе се тресе

Од синоќа до денес се регистрирани повеќе потреси во Европа и Балканот. Како и секое утро, така за жал и ова, серија потреси има во Италија и турција, каде тлото дефинитивно секојдневно се тресе.

Земјотрес од 2,2 степени по Рихтер ја стресе Хрватска. Потресот бил со епицентар во Загреб.

Се стресе и Грција со јачина од 2,2 степени по Рихтер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *