МЕД И ЧУВАР КУЌА ПРОТИВ МИОМИ НА МАТКА И ЦИСТА НА ЈАЈНИЦИ

Листовите од чувар куќа е потребно да ги сомелете и исцедите во еден сад и добиете сок. Потоа  го додавате  сокот во мед и мешате додека се соединат смесите. Така направениот мед со чувар куќа потребно е да отстои 7 дена на топло место и потоа е спремен за употреба.mmmm

Важна напомена-смесата од чувар куќа и мед се зема на гладен стомак пред јадење по една лажичка, и по земањето на медот два часа да не се конзумира никаква храна.

Состојки:

Мед 1 килограм

Чувар куќа 500 грама

Зимно време поради намалена физичка активност доаѓа до зголемено задржување на штетни материи во организмот. Смесата од мед и чувар куќа го забрзува метаболизмот и го чисти телото од сите штетни материи.

Употребата на оваа смеса е посебно благотворна после обилни гозби и разни прослави.  Исто така се користи и кај срцеви мани по препорака на руските лекари. Докажано е дека успешно лечи миоми на матката и цисти на јајниците.

 ЧАЈ ОД ЧУВАР КУЌА

Состојки:

2 лажички листови од чувар куќа

1 чаша врела вода

Листовите од чувар куќа ги полевате со врела вода и оставате да отстојат 2 часа. Ја цедите и пиете по  ¼ чаша , 4 пати на ден, пред јадење. Чајот го подобрува мокрењето, а кај проливот  дејствува со стивнување . Помага кај јака менструација, крварење, и  воспаление на увото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *