Малото Авганистанче го запозна Меси

Малиот Муртаза беше главна атракција на пријателскиот натпревар помеѓу Ал-Ахли и Барселона во Доха. Малото момче од Авганистан за првпат во живо го запозна својот идол и Меси го поведе со себе на излегувањето со фудбалерите, на поздравувањето и на фотографирањето, па малото момче не сакаше да се раздели од својот идол.

Барселона го победи Ал-Ахли со 3-5 во пријателски натпревар, но мечот ќе се памети по првата средба на сиромашното момче од Авганистан и големиот Меси.

извор: http://www.gol.mk/fudbal/maliot-murtaza-go-zapozna-mesi-i-nikako-ne-sakashe-da-se-razdeli-od-nego

Leave a Reply

Your email address will not be published.