Македонец си „зел“ пари од фирма оти газдата му должел две плати

Млад стружанец револтиран што фирмата за брза пошта не му исплатила две плати, незаконски си зел вкупно 56.000 денари и поради тоа заработи кривична пријава за затајување.

Струшката полиција го товари 24-годишниот Н.К., кој бил пријавен од неговиот претпоставен на 20-ти јануари годинава. Осомничениот во разговор со полицајците признал дека зел пари од пратка бидејќи бил револтиран од сопственикот што не му се исплатени две плати. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *