Кој е скопјанецот што ја изврши кражбата на деценијата во НЛБ во Скопје?

Кој е скопјанецот што ја изврши кражбата во НЛБ?

Многумина си го поставуваат ова прашање по грабежот на деценијата.

Информациите на Фактор велат дека со ништо не можело да се наговести дека Б.С. кова пеколен план.

Тој секојдневно и рутинирано си ги извршувал своите работни обврски, се насмевнувал на колегите. Важел за еден од фините колеги во трезорот, кој со задоволство, секогаш пиел кафе или одел на појадок со останатите вработени. Во позадина пак, го ковал пеколниот план. Како да избега од ова секојдневие….

Б.С е татко на две малолетни деца, семеен човек на свои 40 години.

Грабежот се случил пред 16 часот, а случајот во полиција го пријавил директорот на трезорот. Се работи за сума од 2 милиони швајцарски франци и 270.000 евра. Парите, според нашите информации би требало да се осигурани. Досега истрагата вели дека вработениот парите ги ставил во кеса, без да биде забележан од обезбедувањето или од колегите излегол од банката. Од МВР веќе соопштија дека по крадецот се трага со меѓународна потерница.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *