“Конфликт” нов краткометражен филм инспириран од војната во 2001 година

„Конфликт” е новиот краткометражен филм инспириран од војната во Македонија во 2001-ва година.

Филмот е во режија на Филип Матевски, главен актер е Ненад Нацев, а и двајцата се јавуваат во продуцентска улога.

Нивната идеја била преку отсликување на психолошкиот моментум во кој се наоѓа еден млад човек кога ќе се најде на сред канонада од куршуми, да испратат универзална порака дека војната независно каде и да се случила и се случува не носи добро за никого.

Тие очекуваат „Конфликт” да ги лансира во следната фаза -изработка на долгометражен филм за што имаат и идеја и концепт како да го направат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *