Колку вода треба дневно да пиеме според нашата тежина

Сите знаеме дека основата на совршено тело и здравје е водата. А една од најчестите грешки е пиењето на премалку вода или илузијата дека таа може да биде заменете со некој други течности. Но од колку точно вода дневно има потреба нашиот организам? Тоа зависи од нашата тежина.

За да дознаете која е најприкаладната доза за вас, ви нудиме да ја погледнете следната табела, по која ќе се ориентрирате најлесно и точно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *