И Вардар како и сите други си замина поразен од Каменица.КК “Баскет-Кам” 71: 63 КК “Вардар”

Кога Кире Блажевски ќе постигне 29, а одличните Никола Орлов и Дамјан Тодосиев ќе надополнат со 14 односно 12 поени на гостинските кошаркари не им преостанува друго освен да се задоволат со “минимален” двоцифрен пораз. Таква судбина вчера ја снајде и екипата на КК Вардар во М-16 категорија. Тие пружија достоен, но недоволен отпор против секогаш разиграните момчиња од Македонска Каменица. Натпреварот заврши со резултат 73:61 со што КК Баскет-Кам само уште еднаш ја потврди својата доминација во младински

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *