Девојките од „Шербет“ се македонска музичка атракција

Девојките од „Шербет“ стануваат препознатливи низ Македонија по нивните музички видеа снимени на тетовските улици. И покрај студените зимски денови, тие продолжуваат да снимаат на задоволство на нивните фанови, кои се во се поголем број. Доколку сакате да ги слушате „Шербет“, следете ги на нивната официјална фејсбук страна – https://www.facebook.com/sherbeti/?fref=ts .

Според многумина, концептот на „Шербет“ потсетува на веќе популарните „Trio Mandili“, а македонските девојки велат дека ќе продолжат со развивање на нивната идеја и дека ќе пеат низ цела Македонија.

Во подолното видео може да слушнете како звучат и грузиското „Trio Mandili“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.