Градската библиотека се враќа во новите простории во Домот на култура

Од денес, 11 мај 2017 година, Библиотеката „Крсте Петков Мисирков“, која е клон на ЈЛБ „Илинден“ Делчево се враќа во новиот Дом на култура и ќе функционира нормално. За библиотеката се обезбедени нови простории, а новина во работењето е што за читателите е креиран посебен простор – читална која ќе може да ја користат бесплатно.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *