В недела во Светиот храм во Македонска Каменица ќе се служи молебен – молитва за ученици и студенти

В недела во Светиот храм во Македонска Каменица ќе се служи молебен – молитва за ученици и студенти

Македонска Каменица, 01. Септември 2023 година – Како што стои во известувањето до верниците и учениците, студентите и просветните работници од Македонска Каменица и регионот, на 03. Септември 2023 година во недела , по завршувањето на Светата Литургија во Светиот храм “Успение на Пресвета Богородица” ке биде отслужен и молебен, молитва за ученици и студенти.

Од свештенството нагласуваат дека, пожелно е да учениците и студентите, да бидат присутни за време на Светата литургија со почеток од 08:00 часот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *