Во петок, ново предавање за пчеларите во Каменица

Пчеларското Здружение „Еко Кам Мед“ од Македонска Каменица, на ден 24.02.2017 год. (петок) во 18 часот, во Салата за состаноци во зградата на општина Македонска Каменица, организира предавање за сите свои членови и оние кои сакаат да се придружат кон здружението.

Тема на предавњето е – Болести кај пчелите, нивно препознавање, дијагностицирање и лечење, со посебен осврт на ноземоза и вароза.
Предавач ќе биде проф. д-р Мишо Христовски, шеф на кадедрата за пчеларство при Ветеринарниот факулте во Скопје.

Реализацијата на предавањето е со поддршка од општина Македонска Каменица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *