Вака изгледаат качени на брод 16 тони кокаин вреден една милијарда долари

Aмериканската крајбрежна стража се вратила во пристаништето во Форт Лаудердал со 16 тони кокаин собрани за 26 дена.

Кокаинот кој бил запленет во 17 акции вреди околу 420 милиони американски долари, односно 29.000 долари по килограм, а вредноста на улица му надминува една милијарда долари, односно повеќе од 70.000 долари по кило.Во акцијата биле уапсени 30 лица.

Извор на информација: СтарТВ – Штип

Leave a Reply

Your email address will not be published.