А тај виц знаеш ле го? #6

Шофер на камион веќе уморен пред викенд, патува и кога гледа на пато една јака женска со туба у раката. Сопрел, качил ја и патуваа тека заедно у тишина и цело време ја поглижда скришно под око. Глеа у неа, глеа у тубата…и не можел да издржи и решил да ја попита.

Поглижда па у неа, па у тубата и вика:
Винце?
– Не!
Ракиичка?
– Не!

А шо е тогаш? Оцет да не е…?

– Не е оцет. Нафта е…нафта!!!  (одговара со нервозен глас)
Нафта? Е за шо ти е таа нафта!?!?
– Оти ве убаво знам ја вас шоферите, до првата кривинка ја понатам, дека се кршка на успоно и се си вие снемате горивоооо!!! Ја ле не ве знам беее…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *