Ако ја чувате оваа стара југословенска банкнота можете многу да заработите

Петстотини милијарди динари денес вредат 1.500 динари или 750 македонски денари.

Многумина дома сигурно имаат вакви банкноти, а не се ни свесни дека со продажба на стари книжни или метални пари можат да заработат.

Ако некој има банкнота од петстотини милијарди од 1993. година за неа може да земе 1.500 динари.Томку оваа банкнота на која е ликот на поранешниот претседател на СФРЈ, Јосип Броз Тито во Србија може многу да вреди. Поентата е во тоа што на нејзиниот заден дел наместо 1980 година кога Маршалот почина стои 1930.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *