“JAZZ FORTNIGHT FESTIVAL 2019” доаѓа во Дом на култура – Македонска Каменица

JAZZ FORTNIGHT FESTIVAL 2019

Инспирирани од одличните музички изданија и топлиот прием од публиката Jazz Firtnight Festival 2019 реши да ја прошири приказната во повеќе градови.
Во промовирањето на најдоброто од домашната џез сцена, овој пат со поголем предизвик; ќе бидат одржани настапи и многу концерти на различни локации низ Македонија!

Огромна е радоста што нашиот град, односно Домот на култура се најде на мапата, каде што ќе се одржи еден од концертите на Симон Киселички на 21.Март. 2019 година.

ЦЕЛОСНА ПРОГРАМА ОД КОНЦЕРТИТЕ:

20 март | Дом на млади Штип | Сашо Поповски Трио и Зулу 3.4

21 март | Киц Романса Мак.Каменица | Симон Киселички Трио

21 март | Public Room Скопје | Иван Иванов Квартет
22 март | Public Room Скопје | Сашо Поповски Трио
23 март | Public Room Скопје | Брама Трио
24 март | Public Room Скопје | Зулу 3.4
26 март | Podroom Куманово | Иван Иванов Квартет
27 март | Podroom Куманово | Симон Киселички Трио
28 март | Porta Jazz Битола | Иван Иванов Квартет
29 март | Bar “37” – Kavadarci | Џоле Грујовски
29 март | Porta Jazz Битола | Симон Киселички Трио
30 март | Take Five Прилеп | Брама Трио
30 март | Bar “37” – Kavadarci | Сашо Поповски Трио
02 април | КОТУР Скопје | Џоле Груjoвски
03 април | КОТУР Скопје | Симон Киселички Трио

Повеќе информации:

https://www.facebook.com/JazzFortnight

https://www.facebook.com/events/2225025097772693/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *