FACEBOOK РАЗМИСЛУВА ДА ГО СКРИЕ БРОЈАЧОТ НА ЛАЈКОВИ

Социјалната мрежа Facebook размислува да го скрие својот бројач, објави TechCrunch.

Списанието забележува дека тестовите за оваа функција веќе започнале на Instagram во седум земји, вклучувајќи ги Канада и Бразил. Наместо вкупниот број лајкови, на корисниците им се прикажани само неколку имиња на заеднички пријатели, на кои им се допаднала објавата.

„Идејата е да се спречи споредбата што потрошувачите ја прават со другите луѓе и евентуално да се чувствуваат непријатно ако нивните натписи не добиваат толку лајкови како другите. Исто така, може да ги запре корисниците да бришат постови за кои сметаат дека не добиваат доволни допаѓања“, се вели во порталот.

Facebook е една од најголемите социјални мрежи. Основана е во февруари 2004 година од 19-годишниот американски студент Марк Зукерберг. Неговото седиште е лоцирано во Менло Парк, Калифорнија.

Социјалната мрежа за споделување фотографии Instagram е во сопственост на Фејсбук по аквизицијата во април 2012 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *