Организаторите ја одложија свечената фестивалска вечер од „Јаков од Камена Река“ поради убиството на Вања

Македонска Каменица, 06. Декември 2023 година – Од Здружението „Надеж[…]

Read more

Писателот Киро Донев – добитник на признание за придонес во литературата за деца на МФ „Јаков од Камена Река“ – Македонска Каменица

Меѓународниот фестивал „Јаков од Камена Река“ Македонска Каменица започна со[…]

Read more