700 вработени ја напуштиле јавната администрација за една година и три месеци

Доктори, полицајци и војници се најголем дел од оние кои доброволно ги напуштиле јавните служби на Македонија во текот на 2018 година и почетокот на 2019 година.  За егзодусот на вработени зборуваат податоците од  Министерство за информатичко општество и администрација, според кои во текот на 2018 година од државните институции отказ дале 524 вработени, а на почетокот од 2019-та таа бројка изнесува 162 вработени во јавниот сектор, објави Алсат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *