50 планинари од регионот го искачија врвот Китка (1903м.)

Македонска Каменица, 05.09.2020 година – 05.09.2020 година

Друштвото за планинарски спортови „Трансверзалец“ од Скопје, денес по четврти пат го искачи врвот „Китка“ (1903 м) на Осоговските планини. Искачувањето беше поддржано од 50 членови на Планинарски спортски клуб „Осогово“ од Кочани и Еколошко друштво „Здравец 2002“ од Македонска Каменица.

Фотографиите се направени при почетокот на искачувањето на туристичко – манастирскиот комплекс Еленец, с. Цера – Македонска Каменица.

Leave a Reply

Your email address will not be published.