13-годишно момче го заменило својот Xbox и работело како градинар за да ѝ подари автомобил на својата самохрана мајка

Вилијам Рабило од Невада, САД, секој ден ја гледал неговата мајка, Кристал Престон како работи напорно за да им обезбеди добар живот на него и на неговиот брат и сестра.

Самохраната мајка била во тешка финансиска ситуација и постоел ризик да ја изгуби работата бидејќи немала превозно средство. 13-годишниот Вилијам не можел повеќе да ја гледа тажна својата мајка и затоа смислил план.

Целиот текст и повеќе фотографии можете да видите на следниов линк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *