10 туристички дестинации што се прославија благодарение на Instagram

10 туристички дестинации што се прославија благодарение на Instagram

Социјалните мрежи целосно го променија начинот на кој ги документираме нашите патувања. Истовремено, тие имаат и огромно влијание врз туризмот и популарноста на одредени атракции. Всушност, голем број дестинации за кои мнозинството немаше слушнато, станаа најпосакувани токму поради социјалните мрежи. А, Instagram дефинитивно ја има најголемата заслуга за тоа. Од полуостровот Јукатан, па сè до малите француски гратчиња, ова се дестинациите што се прославија благодарение на Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *