Љупчо Трајановски – Претседател на Совет, паушалот за декември ќе го донира за ранливи категории граѓани

На денешната 3(трета) седница на Советот на ЕЛС Македонска Каменица, претседателот Љупчо Трајановски најави дека паушалот за месец декември ќе го донира за социјално ранливи категории на граѓани. Ќе бидат набавени новогодишни пакетчиња кои ќе бидат поделени на дечиња од семејства во социјален ризик.

Истиот овој пример ќе го следат и останати локални функционери кои дел од приходите ќе донираат во добротворни цели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *