Што се случува со вратот кога го истегнувате а тој потпукнува

Мора да бидете свесни дека истегнувањето и потпукнувањето на вратот не доведува веднаш до артритис и други сериозни болести.

Многу луѓе ја имаат оваа навика и уживаат во неа бидејќи потпукнувањето на вратот и рбетот ги опушта.

 

Потпукнувањето во вратот е знак дека се ослободуваат гасови од синовијалната течност.

Додека ви потпукнува вратот или рбетот, се ослободува кислород, азот и јаглероден диоксид, па така се создава меур кој сам од себе пука. Тоагаш доаѓа до привремено олеснување.

 

Иако ова може да доведе до разни болести, артритисот не е една од нив. Доналд Л Угер 30 години ја потпукнувал едната рака, за да ја разреши оваа општо позната мистерија за артритисот.

 

Доколку ви потпукнуваат вратот, рамењата или рбетот, можно е да биде нешто сериозно, па најдобро би било да појдете на лекар.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *