ШТИП: ПАЦИЕНТИ СО ПОЛЕСНА СЛИКА ЗА ПУШТААТ ДОМА, ЗА ДА СЕ ПРИМААТ ПОТЕШКИ СЛУЧАИ СО КОВИД-19

ВО ШТИП, ПАЦИЕНТИ СО ПОЛЕСНА СЛИКА ЗА ПУШТААТ ДОМА, ЗА ДА СЕ ПРИМААТ ПОТЕШКИ СЛУЧАИ СО КОВИД-19

Според директорот на клиничката болница во штип ален георгиев се прават напори да бидат сместени новозаразените, а веќе примените пациенти со позитивни тестови, но со полесна клиничка слика се пуштаат на домашно лекување и самоизолација за да се обезбеди кревет плус за новите потешко заболени.

Градот Штип со 868 заразени со коронавирус на 100.000 жители има најголема стапка на болни во државата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *