ЦРКОВНИОТ ОДБОР ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА НАПЛАЌАЊЕ НА ПРОСТОР КОН УГОСТИТЕЛИТЕ НА МАНАСТИРОТ „ПОКРОВ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА“ – ЕЛЕНЕЦ, ЦЕРА

Црковниот одбор со свештенството при манастирот „Покров на Пресвета Богородица“ – Еленец во село Цера, Македонска Каменица донесе одлука за угостителите и останатите трговци да наплатува членарина за користење на црковно  земјиште, струја и вода, во зависност од нивниот обем.

Наплатата ќе ја вршат на лице место пред поставување на теренот. За сите што нема да се придржуваат кон одлуката ќе следуваат санкции, – се вели во соопштението од Црковниот одбор и свештенството при манастирот Покров на Пресвета Богородица во село Цера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *