Целосно е изгаснат шумскиот пожар во село Костин Дол

Целосно е изгаснат шумскиот пожар во село Костин Дол

Денеска во село Костин Дол, Македонска Каменица во пладневните часови од 12:30 до 14:30 часот, тројца пожарникари од ТППЕ Македонска Каменица со 1 противпожарно возило и двајца шумски работници, беа вклучени во гаснење на шумски пожар кај месноста Вировите.

Пожарот е целосно изгаснат. За вкупно зафатената површина од огнената стихија следуваат дополнители информации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *