ФФМ ќе ги избира најдобрите во македонскиот фудбал за 2018/19. Најчудно е што Влатко Стојановски не е дел од потесниот избор.

Фудбалската Федерација на Македонија го организира традиционалниот гала настан „Најдобрите во Македонскиот Фудбал за сезона 2018/19“.  Сепак, нејасно е како најдобриот стрелец во Македонската прва фудбалска лига за сезоната 2018/2019, каменичанецот Влатко Стојановски, не се најде во потесниот избор за најдобар фудбалер. Стојановски со 18 постигнати гола беше апсолутен владетел на македонските терени, по што направи трансфер во француски Ним, а веќе го постигна и својот деби гол за македонската репрезентација.

Некој во ФФМ сериозно мора да размисли. Линкот за гласање е ТУКА.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *