Формирано првото Спортско алпинистичко друштво во Македонска Каменица

Македонска Каменца, 27.09.2020 година – Денес беше означен почетокот од дејствувањето на новоформираното Спортско планинарско алпинистичко друштво „Царев Врв – Руен“ од Македонска Каменица. Со поддршка на ЕД “Здравец 2002” Македонска Каменица, денес беше организирана и првата планинарска тура. Стартот беше од туристичко-манастирскиот комплекс „Еленец“ во село Цера 2, до Царев Врв (2085 м) и крајна точка на Ајдучка чешма и село Саса 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *