ФК Каменица Саса упати благодарност до општествено одговорните компании за донирана спортска опрема

ФК Каменица Саса објави соопштение за јавност во кое искажува благодарност до повеќе општествено одговорни компании кои преку донирање на спортска опрема и финансиски средства го помагаат функцкионирањето на клубот

Соопштението ви го пренесуваме во целост:

 

Почитувани,

Со големо задоволство, нашиот фудбалскиот клуб Каменица Саса изразува огромна благодарност кон повеќе општествено одговорни компании од Македонска Каменица кои донираа спортска опрема за потребите на нашиот сениорскиот тим.

✅ Благодарност до “КАВКАМ ТРАНС” од Македонска Каменица за донирана спортска опрема – официјални тимски тренерки за нашата сениорска екипа

✅ Благодарност до Ресторан “ШИЗИК” од Македонска Каменица за донирана спорска опрема – комплет дресови за нашиот сениорски тим

✅ Благодарност до “СУПЕР БЕБЕ” од Македонска Каменица за донирана спортска опрема – тренерки за тренинг на нашата сениорска екипа

✅ Благодарност до “АНАБЕЛА 2018” за донирани финансиски средства за обезбедување на спортска опрема и реквизити за подобрени услови и работа на нашиот клуб

✅ Во оваа прилика, огромна благодарност упатуваме и до Општина Македонска Каменица и Рудник Саса, како наши најголеми поддржувачи и главни спонзори на нашиот фудбалски клуб Каменица Саса.

Вашиот придонес, како и придонесот на сите останати општествено одговорни компании и поединци кои во изминатиот период ја помагаат и поддржуваат нашата Каменица Саса, не само што ја збогатува нашата спортска опрема, туку обезбедува соодветни услови за развој и напредок на нашата екипа. Оваа вредна поддршка кон нашата екипа го докажува вашиот стремеж и посветеност во помагањето и развојот на спортот во нашиот град.
Ве уверуваме, дека вашата поддршка е дополнителна инспирација за вложување на уште посилни напори и труд, неопходни за постигнување на повисоки спортски цели и успеси. Горди сме што за пријатели на спортот, имаме компании која ги препознаваат втемелените вредности и традиција на нашиот фудбалски клуб Каменица Саса. Сигурни сме дека нашите заеднички заложби и плодна соработка ќе бидат успешни и продуктивни во иднина.

Со почит,
Фудбалски клуб Каменица Саса
Македонска Каменица

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *