УЈП со зголемени контроли за фискализација

Дуќанџиите сторнирале над 140.000 сметки во вкупен износ од над една милијарда денари. меѓу градовите каде се откриени голем број вакви сметки се и Штип, Кочани, Пробиштип, Берово, Делчево и Виница.  УЈП се сомнева дека во прашање не се грешки туку обид за манипулации и најавува засилени контроли.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *