Утрешниот ден е прогласен за Ден на жалост во Македонија

Утрешниот ден го прогласивме за Ден на жалост во вечен спомен на загинатите во катастрофалните земјотреси што го погодија пограничниот регион на Турција и Сирија. Граѓаните на Северна Македонија во мислите и молитвите се со нивните најблиски, со нивните семејства, напиша премиерот Димитар Ковачевски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *