Угостителите бараат дозвола за музика на сите прослави

Независната угостителска комора бара да се дозволи музика на сите прослави, а не само на свадбите и смета дека препораката на Комисијата за заразни болести да се дозволат прослави ќе предизвикаат хаос во работењето и новото секојдневие.

– Да не се чудиме ако од утре во сите угостителски објекти имаме секој ден пладневни и вечерни свадби сѐ со цел да овозможиме присуство на музичари и постанеме држава во која ќе има и по илјада свадби на ден поготово преку викенди – велат од НУК.

Целиот текст тука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *