Уапсени Македонци од Алба, Асти и Бра во Италија. Сами си печателе и продавале бугарски пасоши

Над 200 измислени или поинаку кажано, лажни бугари бае откриени од карабињерите и дадени на суд од важните селско стопански центри околу Торино, односно Алба, Бра и Асти. Става збор за Македонци, кои според зборовите на началникот на карабињерите во Алба, капитан Джакомо Конте лицата имале за цел, како Бугари да си овозможат полесен престој и работен однос во Италија. Всушност, сакале да бидат европејци, како што известува бугарскиот портал monitor.bg

Целиот текст со сите детали можете да го прочитате директно на страната од бугарскиот портал monitor.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *