Тројца основци ќе учествуваат на државниот натпревар по Англиски јазик

На регионалниот натпревар по Англиски јазик, кој се одржа на 13.04.2019год. во Виница, под менторство на наставниците Александра Ѓеоргиевска, Маја Атанасовска и Маријана С.Јовановска, од ООУ “Св. Кирил и Методиј”, учествуваа четири ученици од V до IX одд. Од натпреварот со први награди се вратија Лука Стаменковски, ученик во VI одд. и Андреј Ѓоргиевски во VIII одд.
II награда освои Ива Јефремова ученик во VII одд. и добиена пофалница за ученикот Михаела Павловска од V одд.
Учениците со I и II награда продолжуваат на државен натпревар кој ќе се одржи во Скопје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *