Тажна вест: Почина Амди Бајрам

Лидерот на Сојузот на Роми, Амди Бајрам утрово почина на 64 годишна возраст.

Министерот за здравство Венко Филипче изјави  Амди Бајрам имал комплексна здравствена состојба со многу други хронични болести.

„Тој имаше навистина комплексна здравствена состојба со многу други хронични болести, меѓутоа во однос на она што денеска се случува навистина немам други информации“, изјави Филипче.

Дел од медиумите јавија дека Амди Бајрам имал проблеми со срцето, а посмртно ќе му биде направен и тест за Ковид-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *