Средношколци од Виница со најдобар иновативан проект во Државата

34 проекти на основни и средни училишта, кои беа наградени во рамките на Програмата „Предизвик за млади истражувачи 2“, на Фондот за иновации и технолошки развој и на Министерството з а образование и наука,  денеска ги потпишаа договорите во Владата.

На церемонијата се презентираа двата победнички проекти од учениците од првонаграденото основното училиште „Даме Груев“ од Битола и првонаграденото средно училиште „Ванчо Прке“ од Виница:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *