Солидни резултати на учениците од СОУ “Миле Јаневски Џингар” на државниот натпревар по географија

Македонска Каменица 23. Април 2018 година – На државниот натпревар по географија кој се одржа во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје на 20. Април 2018 година, учениците од СОУ “Миле Јаневски Џингар” под менторство на професорката Снежа Велкова ги постигнаа следните резултати: Второ место освоија: Валерија Стојановска, Ивана Дончевска и Нела Николовска.

Трето место освои Теодора Стоиловска
Честитики до учениците и менторот со желби за понатамошни големи успеси и претставување на нашето училиште.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *