Следува присилна наплата кај компаниите кои земале државна помош, а не исплатиле плата за ноември

Директорката на УЈП, Сања Лукаревска денеска на прес-конференција во Владата уште еднаш апелираше до компаниите кои не ја исплатие ноемврската плата на вравотените, а земале финансиска помош од државта, добиле опомени и рок од една седмица да исплатат.

„Бројот на фирми кои не ја исплатиле ноемврсиката плата на вработените, а имаат земено финансиска помош од државата, се намалил од 29 декември до 31 декември. На сите компании кои не ја исплатиле платата, им е врачена опомена, и рок од една седмица. Во спротивно ќе следува присилна наплата, со блокада на сметките и префрлување на средства на вработените“, рече Лукаревска.

Целиот текст овде

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *